Hey beautiful one, 

Welkom op mijn website. Ik ben Goedele Leyssen, sound healer, yoga instructor, holistisch nutritionist, auteur en journalist. Moest je je afvragen wat het verhaal is achter wat ik doe, dan vind je dat hier. 

EERST WAS IK BEAUTYJOURNALIST

Het begon allemaal in 2008. Ik werkte toen als beautyjournalist voor het glossy magazine Feeling. In die periode ging het niet zo goed met me. Professioneel stond ik onder grote druk en mijn persoonlijke leven was één en al chaos met een huwelijk dat op de klippen was gelopen, een verhuis in het verschiet en een heleboel angst en onzekerheid rond hoe mijn zoon (toen 6) zou reageren op de komende veranderingen. Ik sliep te weinig, at onregelmatig en ongezond, werkte te hard, reisde te vaak en dronk te veel champagne als ik naar feestjes ging. Mijn lichaam was zo moe dat ik ervan droomde  om een jaar aan een stuk te slapen. Het loopt in het leven echter niet altijd zoals je het in gedachten hebt en in plaats van in mijn bed belandde ik voor een opdracht op een vliegtuig naar India. Daar kwam ik voor het eerst in contact met yoga en meditatie.

TOEN WERD IK EEN YOGI EN BEGON IK BOEKEN TE SCHRIJVEN

De yogalessen en meditatiesessies waren exact wat ik nodig had, want eenmaal terug in België, was het een stuk rustiger in mijn hoofd.  Uiteraard gebeurden er nog steeds een heleboel dingen waar ik stress van kreeg, maar ik kon er een stuk beter mee om dan vroeger. Niet lang daarna ontmoette ik mijn teacher Gurmukh en volgde ik een training als kundalini yoga teacher. De training bracht me dichter bij wie ik was en maakte me flexibeler, zowel mentaal als fysiek.  Het universum zorgde voor een plekje als teacher in het yogacentrum waar ik mijn opleiding had gevolgd en ik begon wekelijks yogales te geven.

In 2012 voelde ik dat de tijd gekomen was om mijn job als journalist in te ruilen voor een rustiger leven met meer plaats voor yoga en gaf ik mijn ontslag bij het magazine. Een vriend beloofde me een job maar kon zijn belofte niet nakomen, waardoor ik totaal onverwachts zonder werk zat. Het waren donkere tijden, maar elke ochtend stond ik op voor mijn zoontje wakker werd en deed ik mijn yogaoefeningen en mijn meditaties. En na elke sessie besefte ik opnieuw hoeveel steun ik eruit haalde. Een tijdje later vond ik een freelance job die –ook al deed ik ze niet graag- er tenminste voor zorgde dat ik mijn rekeningen kon betalen. 

Omdat yoga geven en mijn ervaringen delen het liefste was wat ik wilde doen, organiseerde ik in mei 2013 mijn eerste yogaweekend. Niet lang daarna kreeg ik het aanbod om een boek te schrijven over yoga en lifestyle. Boost (2014) werd een boek vol tips en tricks voor meer energie en om er stralend uit te zien, te ontspannen en te detoxen. Ik liet mijn freelance job gaan en begon workshops te geven en aan mijn tweede boek te werken. Het was opnieuw een erg onzekere periode, maar het kwam allemaal goed en in 2015 was Balans klaar. Het werd een boek over stressmangament en mijn persoonlijke zoektocht naar balans.

DAARNA STUDEERDE IK VOOR HOLISTISCH NUTRITIONIST

Intussen was ik ook met een opleiding als holistisch nutritionist begonnen. Er liep in die periode vanalles verkeerd met mijn gezondheid. De stress uit mijn verleden had me ingehaald.  Ik had een hele resem voedselintoleranties wat zich o.a. vertaalde in de ene pukkel-aanval na de andere. De opleiding hielp me om beter te begrijpen wat er met mijn lichaam aan de hand was en wat het nodig had om te herstellen. Ik verdiepte me ook in het effect van emoties op het lichaam en hoe we onszelf zowel gelukkiger als gezonder kunnen eten. Een diepgaand helingsproces volgde terwijl ik mijn derde boek MoodFood aan het schrijven was. 

HET BEGINT ALLEMAAL BIJ JOU EN DE BESLISSING DAT JIJ HET BELANGRIJKSTE BENT (EN DAT IS NIET EGOÏSTISCH)

Doorheen de jaren heb ik geleerd dat hoe goed of slecht je je voelt en hoe (on)gezond je lichaam is, samenhangt met het antwoord op deze vraag: HOE BELANGRIJK VIND JIJ JEZELF? Hoe meer je jezelf namelijk als een prioriteit beschouwt, hoe meer je ook zal kiezen voor wat voor jou het beste is. En dat vertaalt zich in de keuzes die je maakt wat je job betreft, je relaties, de foods die je eet,... 

Als je vindt dat je er echt toe doet, dan maak je ook regelmatig tijd om te herbronnen. We zijn geneigd om te denken dat dat egoïstisch is, maar het tegendeel is waar. In het vliegtuig zet je toch ook eerst je eigen zuurstofmasker op? Als ik bewust tijd afbaken om te bewegen of te mediteren, dan ben ik meer gefocust, vrolijker, creatiever en heb ik tonnen energie voor de man, de zoon en de hond in mijn leven en alle mensen op mijn workshops, lezingen, retreats,… 

Op dagen dat ik mijn me-time niet opeis en in plaats daarvan alleen maar bezig ben met een artikel dat binnen moet, de hond die buiten moet, het huis dat opgeruimd moet worden en mijn gezin dat moet eten krijg ik stress en ben ik kortaf tegen mensen die ik eigenlijk heel graag zie.  Ik stuur meestal heel snel bij. Dat heb ik wel geleerd.  Wanneer je jezelf gedurende langere tijd op de tweede plaats zet en je werk en/of je familie en vrienden komen altijd eerst, dan gaat dat aan je vreten. Je raakt uitgeput en misschien word je zelfs ziek. Je kunt nu eenmaal niet maar blijven en blijven geven als je niets meer hebt.  

 EN NU IS HET AAN JOU

Net zoals ik het belangrijkste ben in mijn leven, ben jij het belangrijkste in jouw leven.  Als je graag stressbestendiger wilt worden, er goed wilt uitzien en je goed wilt voelen, dan moet je af en toe tijd claimen voor jezelf. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoe je die tijd invult, maar je zou kunnen overwegen om juist te leren ademen, regelmatig te mediteren en je in beweging te zetten voor een gezond, sterk en lenig lijf.  Misschien kun je ook een aantal lifestyle resets doen en op een andere manier beginnen eten. Hierdoor kan je beter om met dagelijkse stressfactoren zoals het verkeer en een moeilijke collega en raak je minder uit evenwicht als er onverwachtse dingen gebeuren. Je vindt een heleboel stress management tools en healthy food advice in mijn boeken en in de artikels die ik schrijf voor Het Laatste Nieuws. Je bent ook altijd welkom om te ontspannen en op te laden tijdens de yoga-, meditatie- en sound healing workshops die ik geef en de retreats die ik organiseer. Op vraag geef ik geef ook lezingen en trainingen binnen bedrijven en ik  geef ook regelmatig les op festivals. 

Een mailtje met je vragen, ideeën voorstellen,...kan je sturen naar  hello@goedeleleyssen.com

TOT SLOT

Alles wat je voor jezelf doet, heeft een positief effect op elke seconde van elke volgende dag van je leven maar ook op elke seconde van elke volgende dag van het leven van de mensen rondom je. Zij zijn namelijk een stuk beter af als jij goed gemutst rondloopt, èn je inspireert hen door je goede voorbeeld om ook beter voor zichzelf te gaan zorgen. Genoeg redenen dus, om er zo snel mogelijk werk van te maken. 

 xox Goedele

PS: Schrijf je zeker in op mijn nieuwsbrief en volg me op Instagram of Facebook als je wilt volgen wat ik allemaal doe en wat ik nog allemaal van plan ben :-)

 


CREDENTIALS

  • KRI (Kundalini Research Institute) en IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association)-gecertificeerde Kundalini Yoga teacher (Aquarian Teacher Level I).

  • Sat Nam Rasayan Practitioner Level I

  • Gong Intensive Level I & 2 (Basic & Advanced Skills and competence in the Art of Gong Playing and Sound Healing)

  • Auteur Boost (2014), Balans (2015), MoodFood (2017)

  • Columnist en journalist bij Het Laatste Nieuws, gezondheid.be

  • Certified Holistisch Nutritionist (www.energetichealthinstitute.org)