Back to All Events

Healing gong bath - een unieke ervaring

  • Santé Magic 78 Vaartstraat Leuven, Vlaanderen, 3000 Belgium (map)

Is stress your way of life? Zin om je een keer onder te dompelen in een volledig nieuwe 'relax&renew'-ervaring? Schrijf je dan in voor een unieke gong healing sessie en ervaar 2u lang de magie van sound healing.

Yogi Bhajan over de gong: “Feel its pulsations and let the millions of vibrations dance and flow through your senses. You will become fearless, relaxed and awakened.”

De gong

De gong is een krachtig instrument dat al duizenden jaren gebruikt wordt voor sound therapie, meditaties en ceremonies. Er wordt gezegd dat een gong aanraken geluk brengt. In China werd in alle gongs de twee Mandarijnse Chinese karakters Tai Loi gegraveerd, wat ‘Happiness has Arrived' betekent. De ronde vorm van de gong staat in verschillende culturen symbool voor perfectie, eenheid, eeuwigheid, harmonie.

Sound Healing - Bathe in an ocean of sound

Alles in het universum resoneert op zijn eigen unieke frequentie. Dat geldt ook voor de cellen, organen en weefsels in ons lichaam. Zijn we kerngezond, dan vibreert ons hele lichaam in harmonie. Ziekte (dis-ease) ontstaat als een bepaald deel van ons lichaam op een ander tempo gaat vibreren. Met de hulp van klankvibraties kan de harmonie weer hersteld worden.

Hoe het werkt

Klanken komen je lichaam binnen via je oren en reizen van daaruit langs alle vertakkingen van de nervus vagus –de grote ontspanningszenuw in je lichaam- door je hele lichaam. Op die manier beïnvloeden ze je hartslag, je ademhaling en de productie van hersengolven.

Je hoort de klanken echter niet alleen. Klanken geleiden door water. Aangezien ons lichaam voor 60% uit water bestaat, werken de klankvibraties van de gong heel diep door. De klankvibraties waaieren uit en veranderen in krachtige klankgolven die je hele lichaam overspoelen. Je voelt ze resoneren in elke cel. 

Een gongbad heeft hetzelfde effect als een lange, diepe massage. Ze brengt heling en harmonie waar nodig. 

Praktisch: Om volledig te kunnen ontspannen tijdens de Sound Healing, beginnen we de sessie met een aantal eenvoudige stretch- en ademhalingsoefeningen. Maar daarna hoef je niks meer te doen. Gewoon blijven liggen en je openstellen voor de ervaring. Opgelet: Als je zwanger bent is een gong bad tijdens de laatste drie maanden van je zwangerschap niet aangeraden.  

Meebrengen: Een dekentje (zie tip), iets om op je ogen te leggen (een oogkussentje is ideaal), een matje.

Prijs: 25 euro per sessie van 2u, inclusief kruidenthee en snacks. Omdat het erg belangrijk is om goed te drinken na de sessie zodat je lichaam vlotjes toxines kan afvoeren, wordt er ook detoxwater voorzien.

Je reservatie is definitief vanaf het moment dat je het geld overgeschreven hebt op rekeningnummer BE20 3774 2399 8656. Vermeld in de omschrijving voor welke datum je inschrijft! E-mail me even voor je inschrijft om te checken of er nog plaats is op hello@goedeleleyssen.com.

Adres: Santé Magic, Vaartstraat 78, Leuven. Parkeren doe je best in de parking Vaartkom, Engels Plein 32, Leuven. 

 

Meer info: hello@goedeleleyssen.com en 0493/19.71.49

TIP: Je kunt ter plaatse voor 50 euro ook een dekentje van gekamd katoen kopen uit Nepal, vederlicht maar net zo warm als een wollen dekentje (ideaal voor de festivalzomer en onmisbaar, dit najaar). De opbrengst gaat gedeeltelijk naar de projecten van VZW Sukhihome. Deze organisatie zet zich al jaren in voor een betere toekomst voor kansarme kinderen en gezinnen in Nepal. Voorkeur voor een bepaalde kleur? Laat het gerust (en geheel vrijblijvend) vooraf even weten.

Later Event: August 19
Yogaland Festival