Back to All Events

RELAX EXPERIENCE - Full Moon Gong Gathering

  • Live Love Love Life Inspiration Center 18 Bisschopstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2060 Belgium (map)

BATHE IN AN OCEAN OF SOUND

Zin in een volledig nieuwe Relax & Renew ervaring? Schrijf je dan in voor een gong bath en ervaar 2u lang de magie van sound healing.

Yogi Bhajan over de gong: “Feel its pulsations and let the millions of vibrations dance and flow through your senses. You will become fearless, relaxed and awakened.”

OVER DE GONG

De gong is een krachtig instrument dat al duizenden jaren gebruikt wordt voor sound therapie, meditaties en ceremonies. Er wordt gezegd dat een gong aanraken geluk brengt. In China werd in alle gongs de twee Mandarijnse Chinese karakters Tai Loi gegraveerd, wat ‘Happiness has Arrived' betekent. De ronde vorm van de gong staat in verschillende culturen symbool voor perfectie, eenheid, eeuwigheid, harmonie. Mijn fascinatie voor de gong dateert al van Jaren geleden. Het was echter pas na een gongtraining in 2016 dat ik besloot dat ik mijn eigen gong wilde. Ik heb een symbolische negen maanden moeten wachten op mijn Earth Year Gong, maar ze was het wachten meer dan waard. De Earth Year Gong is een superkrachtig instrument waarvan de klankvibraties een enorm diepgaand effect hebben, zowel op fysiek als mentaal niveau.

HOE HET WERKT

Klanken komen je lichaam binnen via je oren en reizen van daaruit langs alle vertakkingen van de nervus vagus –de grote ontspanningszenuw in je lichaam- door je hele lichaam. Op die manier beïnvloeden ze je hartslag, je ademhaling en de productie van hersengolven.

Je hoort de klanken echter niet alleen. Klanken geleiden door water. Aangezien ons lichaam voor 60% en meer  uit water bestaat, werken de klankvibraties van de gong heel diep door. De klankvibraties waaieren uit en veranderen in krachtige klankgolven die je hele lichaam overspoelen. Je voelt ze resoneren in elke cel. 

Alles in het universum resoneert op zijn eigen unieke frequentie. Dat geldt ook voor de cellen, organen en weefsels in ons lichaam. Zijn we kerngezond, dan vibreert ons hele lichaam in harmonie. Ziekte (dis-ease) ontstaat als een bepaald deel van ons lichaam op een ander tempo gaat vibreren. Met de hulp van klankvibraties kan de harmonie weer hersteld worden.

Het effect van een gong bath bij iedereen anders, maar de meeste mensen ervaren het als een een lange, diepe massage. De effecten zijn soms nog tot dagen erna voelbaar.

HET VERLOOP VAN EEN SESSIE  

Om volledig te kunnen ontspannen tijdens het gong bad , beginnen we de sessie met een aantal eenvoudige stretch- en ademhalingsoefeningen en yoga nidra (slaapyoga). Veel hoef je daarna niet te doen. Gewoon blijven liggen en je openstellen voor de ervaring. We beëindigen de sessie met een inspirerend verhaal van meditatieteacher Dr. Mahdi Brown (US). De sessie is in het Engels, maar kan vertaald worden naar het Nederlands,

Opgelet: Als je zwanger bent is een gong bad tijdens de laatste drie maanden van je zwangerschap niet aangeraden. 

WANNEER? Telkens op een donderdag rond de volle maan, meer bepaald op 1 februari, 1 maart, 29 maart, 3 mei, 31 mei en 28 juni.

WAAROM MET DE VOLLE MAAN?

Maandelijks connecteren met de cyclus van de maan is een manier om bewuster te connecteren met ons natuurlijke ritme -een connectie die we in deze high-tech-maatschappij vaak verloren zijn- en zowel emotioneel als fysiek in balans te komen.

De volle maan is ook een symbool voor de vervollediging van een cyclus. Het is een goed moment om beslissingen te nemen over dingen (een relatie, een job,…) waar je al een tijdje op aan het kauwen bent, om dingen te manifesteren waarvan je de zaadjes eerder plantte en om nieuwe kansen te grijpen. Het is ook de perfecte gelegenheid om te connecteren met wat we diep in ons hart willen, te kijken of het leven dat we leiden daarmee overeenstemt en los te laten wat niet (meer) bij ons past. Laat je daarbij steunen door de energie van de groep in plaats van het allemaal op je eentje te doen.  

MEEBRENGEN: Er zijn matjes, kussens en dekens, maar misschien breng je graag je eigen spullen mee. Een dekentje (zie tip), iets om op je ogen te leggen (een oogkussentje is ideaal), een matje. Neem ook dikke sokken of slofjes mee. Schoenen zijn in het center niet toegelaten.

PRIJS: € 25 per sessie. Je reservatie is definitief vanaf het moment dat je het geld overgeschreven hebt op rekeningnummer BE20 3774 2399 8656. Vermeld in de omschrijving voor welke datum je inschrijft! E-mail me ook even voor je inschrijft om te checken of er nog plaats is op hello@goedeleleyssen.com.  Het is niet de bedoeling dat je je eigen drank meeneemt naar de sessie. Er wordt ter plaatse thee en gefilterd Powerwater voorzien. Je beslist zelf wat je daarvoor betaalt.

WAAR? Live Love Inspiration Center, Bisschopstraat 18, 2060 Antwerpen.

PARKING? Het centrum bevindt zich op 5 minuten van het treinstation. Kom je met de tram of de bus, stap af aan Astrid, Diamant of Centraal Station. Je auto kun je gemakkelijk parkeren in de garage van het Koningin Astridplein. Dat is aan het centraal station van Antwerpen, en op 2 min van het centrum. Of parkeer in een van de omliggende straten (Je betaalt tot 22u). Daar is het wel vaak druk. 

TIP: Je kunt ter plaatse voor 50 euro een dekentje van gekamd katoen kopen uit Nepal, vederlicht maar net zo warm als een wollen dekentje. De opbrengst gaat gedeeltelijk naar de projecten van VZW Sukhihome. Deze organisatie zet zich al jaren in voor een betere toekomst voor kansarme kinderen en gezinnen in Nepal. Voorkeur voor een bepaalde kleur? Laat het gerust (en geheel vrijblijvend) vooraf even weten.

Meer info: hello@goedeleleyssen.com en 0493/19.71.49

Earlier Event: February 25
TOTAL BODY & SOUL WORKOUT