Back to All Events

TRAINING - CREËER JE EIGEN MEDITATIERITUEEL

  • Het Danshuis 45 Frederik Lintsstraat Leuven, Vlaanderen, 3000 Belgium (map)

Malen er vaak negatieve gedachten door je hoofd? Last van allerlei irrationele angsten, depressieve gevoelens en een hoge bloeddruk? Misschien moet je overwegen om te beginnen mediteren. De voordelen van regelmatig mediteren zijn eindeloos. Het maakt je rustiger en stressbestendiger, je slaapt er beter van, je wordt er zelfzekerder van, bewuster, socialer, het houdt je (brein) jong, helpt tegen suiker- koffie- en andere verslavingen en het scherpt je intuitie aan waardoor je betere beslissingen kunt nemen als je onder druk staat. Allemaal dingen waar je gelukkiger van wordt…

Voor mij persoonlijk is mediteren net zo essentieel als mijn tanden poetsen. Ik doe het dagelijks. Lukt het me om de een of andere reden toch niet, dan merk ik dat meteen omdat ik doorheen de dag minder gefocust, geïrriteerder, sneller vermoeid en minder creatief ben. Meditaties zijn ook altijd een belangrijk houvast voor mij geweest tijdens moeilijke periodes in mijn leven. Zoals toen ik enorm veel stress had op mijn werk en daarna plots geen werk meer. Of toen mijn relatie niet goed liep en ik daarna geen relatie meer had. Ik haal er ook enorm veel steun uit tijdens grote creatieve projecten zoals het schrijven van mijn boeken, of als ik belangrijke vergaderingen heb, of yogasessies moet geven aan grote groepen, of lezingen, of interviews,…Als ik tijd maak om te mediteren, dan kan ik afstand nemen, zie ik de dingen helderder en kan ik makkelijker vertrouwen dat het allemaal sowieso goed komt. Meditatie maakt mijn leven lichter en het heeft mij doorheen de jaren echt enorm geholpen om te groeien als persoon.

Hoe zit het met jou? Misschien weet je diep vanbinnen wel dat meditatie goed voor je zou zijn, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Of misschien heb je het al wel eens geprobeerd, maar heb je de juiste meditatietechniek nog niet gevonden (en ben je er dus maar mee gestopt). Dan is deze training iets voor jou.

Meditatieteacher en stress management expert Dr. Mahdi Brown (US) en ikzelf begeleiden je gedurende 4 zondagen in februari en maart 2018 zodat je kunt ontdekken wat jij nodig hebt om rust te vinden. We laten je kennismaken met verschillende meditatietechnieken en we geven je tips, tricks en een beetje huiswerk zodat je gaandeweg je eigen meditatieroutine kunt ontwikkelen. Ook na de training zijn we beschikbaar om je verder te ondersteunen en te antwoorden op je vragen.

WANNEER BEGINNEN WE? Zondag 25 februari, 4 maart, 11 maart en 18 maart van 9u30 tot 11u30. Mail me als je een sessie apart wilt volgen (hello@goedeleleyssen.com). 

 EXTRA: Alle deelnemers aan de training zijn ook welkom op een gong bath in 2018.

PRIJS? € 308. Inclusief cursusmateriaal, thee en snacks. Er zijn matjes, dekentjes en meditatiekussens, maar je mag je eigen spullen meebrengen als je dat wilt. Je reservatie is definitief vanaf het moment dat je het geld overgeschreven hebt op rekeningnummer BE20 3774 2399 8656. Na een voorschot van 100 euro ligt je plekje vast. E-mail me wel even voor je inschrijft om te checken of er nog plaats is op hello@goedeleleyssen.com

LOCATIE? Het Danshuis, Frederik Lintstraat 45, 3000 Leuven. Parkeren kan in de omliggende straten. 

VRAGEN? Stuur een mailtje naar hello@goedeleleyssen.com of bel 0493/19.71.49