Back to All Events

WATERMELON SUMMER DETOX


  • Koningsteen Oxdonkstraat Kapelle-op-den-Bos, Vlaanderen, 1880 Belgium (map)
Healthy Lifestyle Summer Experience 

Healthy Lifestyle Summer Experience 

WATERMELON SUMMER DETOX

 

DEZE DETOX IS VOOR JOU ALS JE…

-wat tijd nodig hebt voor jezelf

-wat overtollig gewicht wilt verliezen

-er een heleboel ongezonde gewoontes in je leven zijn geslopen en je toe bent aan een reset

-spijsverteringsproblemen hebt

-vermoeid bent

-een doffe huid hebt

-slecht slaapt

-snel geïrriteerd bent

-wat moeite hebt om ‘the bright side of life ’ te zien 

-op zoek bent naar manieren om naast gezonder eten ook een haalbare yoga- ademhalings-en meditatieroutine te installeren in je leven

DEZE DETOX IS NIET VOOR JOU ALS JE…

-ondergewicht hebt

-zwanger ben

EN OOK

Neem je medicatie? Laat ons vooraf even weten wat je neemt, dan kunnen wij bekijken of deze kuur wel geschikt voor je is.

OVER DETOXEN

Detoxen is voor ons lichaam een even natuurlijk proces als ademen. Het probleem is dat we in een erg toxische wereld leven. Ook al rook je niet, je ademt dagelijks toch makkelijk het equivalent aan vervuilende stoffen in van 2,5 tot 5,5 sigaretten. Daarnaast zijn er ook nog de pesticiden -als bonus bij een bakje aardbeien zitten soms tot 70 verschillende pesticiden- en er zitten ook gifstoffen in de cosmetica en schoonmaakmiddelen die we gebruiken, de chips, de frietjes,  het vrolijk gekleurde nepvoedsel en de koekjes die we eten, de koffie, de alcohol en de frisdrank die we drinken etc.

We zijn uitgerust met een lever, nieren, darmen, longen, huid en lymfen om gifstoffen te elimineren. De problemen beginnen wanneer we er een onregelmatige, ongezonde lifestyle op nahouden met veel stress en onze detoxorganern niet meer op topniveau functioneren. Hierdoor krijgt ons lichaam de hoeveelheid gifstoffen die het binnenkrijgt niet meer verwerkt en dat heeft een impact op hoe je je voelt. Ons lichaam slaat alarm met symptomen zoals een hoofd vol watten bij het opstaan, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, onverklaarbaar veel zin in zoet, slapeloosheid, vermoeidheid, een doffe huid en hormonale schommelingen. Om zichzelf te beschermen zal het de circulerende gifstoffen zoveel mogelijk in de vetcellen opslaan…en er daarna alles aan doen om te vermijden dat ze weer vrijkomen. Probeer je gewicht te verliezen en lukt het niet? Hier heb je een mogelijke verklaring.

BODY DETOX

Door te detoxen in synchroniciteit met het ritme van de seizoenen geef je je lichaam de kans om regelmatig schoon schip te maken. Van een goede detoxkuut worden je detoxorganen gezonder, waardoor meer gifstoffen onderschept en afgevoerd kunnen worden. Het geeft je lichaam ook de gelegenheid om zich te concentreren op de gifstoffen die zich doorheen de jaren opgestapeld hebben in je cellen. Het detoxproces zelf is niet altijd even leuk. Wanneer je lichaam aan het detoxen slaat, kun je met een stevige hoofdpijn of andere kwaaltjes komen te zitten. Het is niettemin de moeite waard, want na je detox voel je je energieker en meer uitgerust. Je slaapt lekkerder en je huid gaat ervan stralen. Het is ook het ideale moment om komaf te maken met allerlei ongezonde gewoonten die doorheen de maanden (of jaren) in je leven geslopen zijn.

MIND DETOX

Soms word je ook huilerig of sneller geïrriteerd tijdens een detoxperiode. Dat komt omdat je niet alleen toxische stoffen loslaat maar ook allerlei emoties. Je kan frustratie voelen, verdriet, etc. Een detox is het perfecte moment om die emoties ruimte te geven. Daarna zal je je niet alleen fysiek maar ook mentaal een stuk lichter gaat voelen. Yoga, meditatie en ademhalings-en ontspanningstechnieken helpen daar enorm bij.

ALLEEN IS MAAR ALLEEN

Detoxen is  niet makkelijk op je eentje. Zeker als je met een gezin zit dat frietjes wilt op vrijdagavond of pannekoeken op zaterdagochtend (en jij dat meestal ook voor hen klaarmaakt). Vaak heb je in  je dagdagelijkse gewone leven ook gewoon geen moment voor jezelf om stil te staan bij je lichaam en hoe je je voelt. Er zijn altijd zoveel dingen die moeten gebeuren. Vandaar dat wij een driedaagse Body Mind Zomerdetox organiseren…in de natuur, met professionele ondersteuning en in het gezeldschap van een gezellige groep powervrouwen die door net hetzelfde (detox)proces gaan als jij. En je hoeft er niet voor naar het andere eind van de wereld want de kuur gaat gewoon door in Kapelle-op-den-Bos.

HET PROGRAMMA

Het programma duurt 3 dagen, maar elke dag is opgebouwd uit verschillende detox ateliers (gong, yoga, essentiële oliën, accupressuur, vision boards, infosessies over gewoonteverandering en detoxen,...) die je ook afzonderlijk kunt volgen. Als 3 dagen niet lukt, kun je je dus ook voor 1 of 2 dagen inschrijven. 

-DAG 1-2: De eerste twee dagen krijg je enkel watermeloen in combinatie met speciale kruidenthee en zachte yoga-, stretch-, meditatie- en relaxatieoefeningen die het detoxproces zullen ondersteunen. Dit is de kickstart van het programma.

Waarom watermeloen? Er is geen betere manier om je lichaam in de zomer te cleansen dan met watermeloen. Watermeloen helpt ook om de vetverbrandingsmechanismen in je lichaam aan te zwengelen.

DAG 3: De derde dag eten we een aangepast detoxmenu in combinatie met watermeloen. Je krijgt ook een aanral recepten mee zodat je een plan hebt voor de komende week, eenmaal je weer thuis bent.  De derde dag hebben we ook een hele speciale, supergezonde verrassing voor jullie. We volgen jullie ook gedurende 7 dagen na detox verder op via What’s App en via Facebook.

-We geven je een heleboel Detox & Healthy Lifestyle info, tips & tricks en inzichten mee.

-We kijken samen naar een documentaire die je moet gezien hebben als je graag gezonder wilt gaan leven

-Ik breng mijn helende Earth Year Gong mee die je helpt om te relaxen en elke cel van je lichaam een boost zal geven zodat je lichaam nog efficiënter gaat detoxen.

PS Een stuk van de sessies zal in het Engels zijn omdat Dr. Mahdi uit de US komt. Vertaling is altijd mogelijk want ik ben er ook de hele tijd bij.

PRAKTISCH

WANNEER: Donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 

WAAR: Koningsteen, Oxdonkstraat 168, 1880 Kapelle-op-den-Bos. Het event gaat normaal gezien in de Tuinzaal door. Afhankelijk van de grootte van de groep verhuizen we indien nodig naar een grotere zaal.

TIJDSTIP: We beginnen om 9u (met het ontbijt). We sluiten elke dag af om 18u. Zo heb je ook nog wat tijd voor jezelf als je blijft logeren.  Het is ook mogelijk om thuis te slapen als je dat liever zou willen.

PRIJS: 395 euro (incl. BTW). Je inschrijving is definitief van zodra je overgeschreven hebt op BE20 3774 2399 8656. Je kunt ook voor 1 dag komen. De prijs daarvoor is €145. Stuur me wel eerst even een mailtje. Het aantal inschrijvingen is beperkt. 

TIP: Het is mogelijk om voor twee nachten een eenvoudige tweepersoonskamer te boeken in het kasteeltje voor € 48,4 euro per nacht of of een eenpersoonskamer voor € 72,6  per nacht (dit is incl. BTW).

BEGELEIDERS

GOEDELE LEYSSEN is een auteur, journalist, kundalini yoga teacher, sound healer, holistisch voedingsdeskundige en ze beoefent Sat Nam Rasayan, een meditatieve helingstechniek. In haar workshops en retreats wil ze mensen in connectie brengen met hun innerlijke kracht en wijsheid, zodat ze zichzelf gaan behandelen met het respect dat ze verdienen en een leven voor zichzelf gaan creëren dat hun stoutste verwachtingen overtreft. Als Health Mentor ontwikkelt en begeleidt ze ook privé Health & Wellness Intensives.

De yoga die Goedele geeft wordt ook wel eens bewustzijnsyoga genoemd, omdat je er spiritueel zo snel van groeit. Uiteraard hebben de oefeningen ook een diepgaand effect op je lichaam. Ze werken niet alleen op je spieren, maar ook op je endocriene klieren en helpen je dus om hormonaal in balans te komen.

Goedele ontwikkelde ook een Total Body & Soul Workout™ waarbij ze mensen over een periode van 4 -8 weken helpt met behulp van verschillende technieken zoals interval training, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga en visualisatie om sterker, flexibeler, rustiger en gelukkiger te worden. 

DR. MAHDI BROWN is een dokter en een gepassioneerd Health & Wellness teacher. Hij behaalde zijn N.D. in naturopathische geneeskunde aan het Southwest College of Naturopathic Medicine met klinische specialisaties in Lifestyle Medicine, Emotional Awareness & Mind Body Transformation, Stress Management en Applied-Clinical Nutrition.

In het verleden werkte hij met het internationale Functional Medicine Lab (Genova Diagnostics) en adviseerde hij artsen van over de hele wereld bij het ontwikkelen van holistische behandelingsplannen voor hun moeilijkste cases. Dr. Mahdi gaf ook gedurende vier jaar een Stress Management Course aan Arizona State University, hij was Mind & Body Medical Consultant bij The River Source Alcohol & Drug Treatment Center in Casa Grande, AZ en werkte ook in het TrueNorth Health Center in Santa Rosa Californië. Dr. Mahdi heeft een BA in folosofie van de University of South Carolina en is gecertifiëerd als een Transformational Life Coach.

Dr. Mahdi hielp al duizenden mensen met stress en burn out bij het claimen van hun gezondheid, het verminderen van mentale en emotionele stress en het integreren van hun persoonlijke en professionele leven. Het is zijn overtuiging dat iedereen de heler is van zijn eigen leven, maar sommige mensen hebben een beetje richting nodig, en daar helpt hij met veel plezier een handje bij.

IMPRESSIES VAN DE DEELNEMERS VAN ONZE LENTEDETOX

Wij deden in mei een lentedetox met een fantastische groep vrouwen waarvan er een aantal ook de driedaagse zomerdetox zullen volgen (hoera!) 

Enkele reacties van de deelnemers na onze eerste detox. Die duurde slechts 1 dag maar werd gevolgd door 10 dagen begeleiding via what’s App en Facebook.

 “ A gentle but firm push to a better, happier & healthier life” , SC

 “@Goedele & @Mahdi. Bedankt om mijn ogen te openen. De intentie om gezonder te leven was er steeds maar ik wist niet goed hoe eraan te beginnen, deze keer is knop echt wel omgedraaid.” VV

“Laatste detoxdag. Terwijl ik altijd dacht dit nooit te kunnen, gingen deze 10 dagen echt vlot. Bedankt Goedele & Mahdi om deze groep krachtige vrouwen samen te brengen. Hun berichtjes, foto’s en ervaringen zorgden voor support and drive. Voor wie nog niet klaar is. Gogogo! You can do this! Keep breathing and moving and drinking lots of water!” CV

“Dag 1 na de detox. Ik heb eigenlijk gewoon verder gedaan. Eetgewoonten moest ik niet zoveel aanpassen. Voor mij kwam de link tussen emotie en voeding sterk boven. Eten uit frustratie, verdreit en niet uit honger. Of ik helemaal emo-eter af ben durf ik nog niet zeggen, maar de yogaoefeningen zijn prima gedachten afleiders. Meditatie heeft me mentaal gesterkt, tijd om naar lichaam &hart te luisteren is zo goed besteed. Wat i kgeweldig vind is de draagkracht vande groep. Geen competitiesfeer, echte steun en inspiratie. Complimenten voor Goedele & Mahdi dat jullie op 1 dag zo’n bruisende energie kunnen verspreiden!”

“Ik ben 3 kilo kwijt en heb in ruil kilo’s energie gekregen. Voor mij voelt het niet aan als ee ndetoxwek maar als een lifestyleswitch. Ik heb er geen moeite mee als anderen ongezodn snacken, maar apetrots dat ik eht op een gezodne manier kan. Al meot ik me wle inhouden om niet met een uitleg over gezondheid klaar te staan. Net zoals bij de andere dames hier was dit ganse avontuur een eyeopener. Bedankt iedereen voor de steun!”

“Ik ben een maand na de detox nog altijd heel tevreden over mijn voeding, maar moet echt meer met meditatie/beweging doen. De dagen gaan meestal met me aan de haal en passeren in een rush. Het is mijn voornemen om dit vanaf morgen aan te pakken. Over het algemeen ben ik energieker en in een betere mood. Ook twee kilootjes eraf, wat mooi meegenomen is.” CM

“Heel blij dat ik dit traject met jullie mocht afleggen. Terwijl ik anders wakker wordt en mijn eerste gedachten naar koffie (en mijn gsm J) gaan, dacht ik deze morgen, toen ik de koffie hoorde lopen voor mijn man, dat deze goesting verdwenen was. Bedoeling is om dit zeker vol te houden. Tien dagen bijna vegan geleefd en ook dat was geen opdracht. Waar er nog werk is, is het inlassen van meditatie en yoga in mijn leven. En genoeg rust nemen.Dank je allemaal. Dank je Mahdi en Goedele. Zonder jullie zou het niet gelukt zijn.” CM

“Er is iets in mij in gang gezet dat niet meer teruggedraaid kan worden; Het zal niet altijd even vlot en gemakkelijk gaan, maar dat is niet erg. Zo voelt het bij mij, en het is een goed gevoel! Bedankt Goedele en jullie allemaal om die ‘change’ zo aangenaam te maken.”

“Mijn partner stond versteld van de wilskracht om de detox te doen. veel dank, Goedele &  Mahdi. Ik voel me trots en ik sta in mijn kracht. Ik ben fan.” IDF